“Bankacılık Sorunları ve Çin’in Üretim Daralması Petrol Fiyatları Üzerinde Baskı Oluşturuyor” – www.mediabk.com

Petrol fiyatları, ABD’de faiz artırımı endişeleriyle düştü Çin’den gelen zayıf üretim verileri petrol arzını etkiliyor

OPEC+ kesintileri olumsuz faktörleri dengeleyemeyebilir

WTI Yağına Genel Bakış

Pazartesi günü ham petrol fiyatları, tacirlerin ABD faiz oranlarındaki olası bir artışın ekonomiyi nasıl etkileyeceğinden endişe duymaları ve Çin’den gelen zayıf imalat verileri nedeniyle düştü. OPEC+ bu aydan itibaren petrol arzını azaltıyor olsa da, olumsuz faktörleri dengelemek için yeterli değildi.

10:29 GMT’de, WTI Oil 1,61 $ veya %-2,10 düşüşle 75,04 $’dan işlem görüyor. Cuma günü, Amerika Birleşik Devletleri Petrol Fonu ETF (USO) 1,68 $ veya +%2,55 artışla 67,49 $’a yerleşti.

Fed Faiz Artışı Petrol Talebini Etkileyebilir

ABD Merkez Bankası’nın 2-3 Mayıs tarihlerinde yapacağı toplantıda 25 baz puan faiz artışı açıklaması bekleniyor. Sonuç olarak, ABD doları Pazartesi günü diğer para birimleri karşısında yükseldi ve bu da diğer para birimlerini kullanan ülkeler için petrolü daha pahalı hale getiriyor.

Yatırımcılar, Fed’den gelecek yeni faiz artırım haberlerinin kısa vadede ham petrol fiyatlarının daha fazla dalgalanmasına neden olmasını bekliyor.

Bankacılık Sıkıntıları Petrolü Ağırlaştırıyor

Son haftalarda bankacılık sektöründeki sorun endişeleri petrol fiyatlarını aşağı çekti. Pazartesi günü, First Republic Bank’ın iki ay içinde iflas eden üçüncü büyük ABD kurumu olduğu ve JPMorgan’ın onu satın almayı kabul ettiği haberi geldi. Bu, finansal sistemin istikrarına ilişkin endişeleri daha da artırdı.

Çin’in İmalat Çöküşü Petrolü Vurdu

Bu arada, dikkatlerin ana odağı Çin’den gelen hayal kırıklığı yaratan ekonomik veriler oldu. Ülkenin imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart’taki 51,9’dan Nisan’da 49,2’ye düştü, bu da sektörün büyümek yerine küçüldüğü anlamına geliyor.

OPEC, Fuel Oil İyimserliğini Düşürdü

Ancak, OPEC üyeleri ve diğer ülkeler petrol üretiminde gönüllü kesintiler yapmayı kabul ettiğinden, petrol tüccarları için bazı iyi haberler de geldi. Üretimi günde yaklaşık 1,16 milyon varil azaltacak olan bu hamle, Mayıs ayından itibaren geçerli olacak. Bazı tüccarlar, bu kesintilerin yüksek taleple birleştiğinde piyasada petrol kıtlığı yaratacağı ve bunun da fiyatları yukarı çekeceği konusunda iyimser. Bu trendin yılın ikinci çeyreğinde de devam edeceğine inanıyorlar.

Teknik Analiz

Teknik açıdan bakıldığında, WTI Oil şu anda günlük pivot noktası olan 78.02$’ın altında, 72.57$’daki en yakın desteğin (S1) biraz üzerinde işlem görüyor. Günlük pivot yeni dirençtir.

S1 – $72.57 PIVOT – $78.02
S1 – $68.49 R1 – $82.10
Like this post? Please share to your friends:
mediabk.com